PARTYINFO

 

MINDICTED PRESENTS BLACK SUN EMPIRE

Datum konání:
08.10.2021 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Black Sun Empire (NL), A-Cray, N:Force, Elvis, VoidSec, iGOR, Towie, Dejfunk, Heft, TRJN, E2jz, Gon, Ph8ton, Flow, Jimmy Navarro
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: předprodej: GoOut.net

 
 
Black Sun Empire míří v pátek na Flédu

V pátek 8.10. zažije brněnská Fléda zatmění slunce, vrací se tam totiž holandské neurofunkové trio Black Sun Empire, označované přízviskem "the kings of all things neuro". Při té příležitosti budou moci oslavit výročí 15 let od svého premiérového vystoupení na stejném místě, poprvé se totiž brněnskému publiku představili na Flédě už v roce 2006. Jejich příběh se ale začal psát ještě dřív...

 

René Verdult se s bratry Milanem a Michou Heyboerovými seznámil už na škole a tak není divu, že již od útlého věku začali společně experimentovat s hudební produkcí. V té době se také poprvé setkali s žánrem jungle music, který jim učaroval a nasměroval jejich budoucí snažení. V roce 1997 dala tahle holandská trojka svému snažení jméno Black Sun Empire s odkazem na Star Wars, a od té doby je provázela síla. Debutovali singlem "Voltage / Skin Deep" na labelu Piruh Records v roce 1999 a o několik releasů a let později si v roce 2002 založili vlastní vydavatelství Black Sun Empire Recordings.

 


V následujících letech kulminovalo jejich extrémně produktivní období, v roce 2004 vydali debutové album "
Driving Insane", které hned v dalším roce následovalo album "Cruel & Unusual". Dnes mají na kontě ještě další 4 alba - "Endangered Species", "Lights And Wires", "From The Shadows" a "The Wrong Room" - a také nespočet singlů a EP. Mimo sólovou tvorbu spolupracovali také se jmény jako Noisia, State Of Mind, Jade, Prolix, Nymfo, Pythius a dalšími.


Nejen samotné jejich jméno, ale i tvorba je protkaná referencemi na sci-fi kulturu. Ta byla masivní inspirací ve tvorbě tohoto tria, což se odráží v jejich vlastním zvuku, i ve zvuku skladeb, které vydávali prostřednictvím sub-labelu Obsessions a později Blackout Music NL. Za všechny jmenujme třeba legendární track "Arrakis" z prvního alba. V posledních letech se pak věnují i dalším činnostem mimo hudbu, Micha je součástí úspěšného EDM projektu Tinlicker. Stále však čas od času potěší naše uši svými drum & bassovými počiny. V roce 2020 vydali tracky "Parallels" (ve spolupráci s IMANU), "Fateful Hour" (ve spolupráci se State Of Mind) nebo geniální "Kepler" (ve spolupráci s Pythiusem).


Black Sun Empire na Flédě doplní skvělý support - oblíbený český producent A-Cray, šéf projektu Neurofunk Will Never Die N-Force, zástupce legendárního ostravského soundu dvoika.troika Elvis a celou soupisku doplní výbušná banda Mindicted crew společně s brněnskými DJs Flow a Jimmy Navarro. Bližší info o lineupu a vstupenkách naleznete na FB události.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016