PARTYINFO

 

SHOTGUN FESTIVAL 2018

Datum konání:
07.09.2018 - 08.09.2018
Místo konání:
Hrádek nad Nisou - areál Kristýna
DJs:
Loxy (Exit, UK), Umwelt (Rave Or Die, FR), Maghreban (R&S Records, UK), Ancestral Voices (Samurai Horo, UK), Solaris (Institut fuer Zukunft, DE), Reza (Metalheadz, PL), Sayko (Deafmuted Records), Silhouette, Sta & dMIT.RY, Kletis & Kuba´93, Frank Love & DJ Lamborghini, Volnej Průběh DJs
Live:
The Maghreban, Windowlickerz, Ethno Service, Citty
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
vstup: předprodej: 400,- Kč v limitovaném množství 100 ks, GoOut http://bit.ly/2oS7Oaz
 
 
Shotgun Festival 2018 má kompletní line-up
Severočeský Shotgun Festival hlásí termín a první jména

Jubilejní 15. ročník přehlídky současné klubové hudby se koná od 7. do 9. září 2018, v první vlně interpretů je francouzský electro mág Umwelt, house šaman The Maghreban, legenda ostrovního drum´n´bassu Loxy nebo český live act Windowlickerz.

 

Festival dlouhodobě mapuje nejaktuálnější proměny na poli house music, techna, electra a drum´n´bassu a řada zahraničích hostů se představí v české premiéře. Na dvou pódiích se v průběhu dvou nocí představí dvě desítky hudebníků z celého světa.



"Chceme vozit ty nejzajímavější DJs a producenty, se kterými se v průběhu roku potkáváme v klubech a na festivalech po Evropě. Zároveň je pro nás důležité udržet přátelskou atmosféru festivalu a rozumnou cenu vstupenek. Doufáme, že i letošní ročník bude nejen pro náš tým vrcholem zdejší festivalové sezony," říká k letošnímu ročníku hlavní organizátor festivalu Daniel Morávek.

Umwelt

Umwelt, milovník analogového zvuku a zakladatel labelů New Flesh a Shelter, pochází z francouzského Lyonu a na svém kontě má více než 40 releasů, jejichž zvuk navazuje na klasické detroitské a holandské electro. V jeho produkci se potkávají těžké kovové beaty s hrubými atmosferickými plochami a frenetickými syntezátorovými sekvencemi a není náhodou, že v březnu letošního roku ho čeká vystoupení v berlínském Berghainu po boku Heleny Hauff nebo DJ Stingraye. Na Shotgunu zahraje v české premiéře v pátek 7. září.

Loxy
Loxy aka Andrew Campbell byl jedním z těch, kteří v 90. letech nasměrovali drum´n´bass na dlouho dopředu. Od rodičů si odnesl lásku k dubu a ragga, později se skrz londýnská pirátská rádia dostal k žánrům rave a jungle, a od roku 1990 pomalu budoval svoji sbírku vinylových desek. Jeho jméno se brzy začalo objevovat na lineupech všech zásadních jungle akcí po celém Londýně, na přelomu tisíciletí pak vydal svá první EP na labelech Metalheadz nebo Renegade Hardware a temný zlomený zvuk šíří po celém světě až do dneška.

The Maghreban

Velkou Británii bude na Shotgunu reprezentovat také The Maghreban aka Ayman Rostom. Jeho kořeny jsou v hip-hopu, ale v posledních letech vzal útokem světovou scénu "outsider" house music. Hladce kombinuje vlivy severoafrické a orientální hudby s klasickým zvukem analogových syntezátorů a bicích modulů a jeho produkce se objevila třeba na legendárním francouzském labelu Versatile nebo bristolském vydavatelství Black Acre. Shotgun bude i pro něj zdejší premiérou - vystoupí v sobotu 8. září.

Windowlickerz

První vlnu zveřejněných umělců uzavírá český projekt Windowlickerz, jehož vznik inicioval pražský Lunchmeat Festival, a ve kterém se setkali brněnský modularový "wunderkid" HRTL aka Leoš Hort a v Berlíně usazený pražský techno producent Oliver Torr. Na Shotgunu společně odehrají live set, ve kterém kombinují Hortovu divokou práci s analogovými okruhy modulárního syntezátoru a Torrovu soustředěnou práci se syntetickými atmosférami a chirurgicky přesné bicí sekvence.

Festival se tradičně koná na česko-polsko-německém trojmezí v Areálu Kristýna s možností ubytování v klasických dřevěných chatkách nebo ve stanu, samotný festivalový areál se nachází jen pár set kroků od jezera. Další jména letošního ročníku budou uveřejněna v průběhu následujících měsíců. Předprodej vstupenek bude spuštěn 6.3. 2018 ve 14:00. První vlna lístků v ceně 400,- Kč bude k dispozici v limitovaném množství 100 ks a k prodeji bude na serveru GoOut.cz.

Facebook

Oficiální web

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Shotgun Festivalu 2018 od sody
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016