PARTYINFO

 

MUTATIONS W/ TASKER (WHITIES, UK) + POSSITIVA W/ TOLO (HU)

Datum konání:
16.02.2018 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Mutations stage: Tasker (Whities, UK), dMIT.RY (Neo Violence), Eva Porating (Radio 1), Losko & Motch (Kosmospiel), PDCH
Possitiva! stage: Tolo / Mate Tollner (LavaLava, HU), Peter Costa, Yacube
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: do 22:00 50,- Kč / poté 120,- Kč
 
 
Dnešní párty Mutations navštíví opravdová esa

Jak už je dlouhodobým zvykem, pod pojmem zahraniční headliner si člověk většinou představí nějakého producenta, který vydal několik releasů a díky nim o něm svět ví. Lidé se nechají lehce opít velikostí jména a podobnými záležitostmi. Finální výsledek je pak často zahalen v mracích očekávání a nadšení, když uslyšíme "tu naši oblíbenou". Přitom se většínou jedná o celkem průměrný set, který kolikrát trumfnou i skvělí lokální DJs. A o tom to celé je - DJing. Za všemi těmito labely většínou stojí lidé, kteří se hudbě věnují od brzkého mládí. A chuť objevovat nové a prezentovat to svému okolí je žene kupředu. Nemyslí na vlastní produkci, nebo se do ní zbytečně nehrnou, jen aby rychleji prorazili na větší pódia. Místo toho si založí vlastní vydavatelství, aby těmto svým objevům poskytli platformu pro prezentaci své hudby a umění. A přesně takovým příkladem je londýnský Tasker, majitel labelu Whities.

 

S DJingem nezačal úplně brzy. Jako většina si odehrál své ve všemožných pajzlech v Londýně. Pak si našel práci v jednom z nejzásadnějších britských obchodů s gramodeskami Phonica Records a následně nastoupil jako internista do labelu Young Turks, kde vydávali velikání jako The XX, FKA Twigs, Jamie XX, Sampha a spousta dalších - prostě samá UK elektronická smetánka. Krátce nato si ho kámoš Thristian přizval na výpomoc s ranní show do NTS rádia, které bylo, dá se řící, v plenkách oproti dnešnímu stavu. A to už byl jen malý krůček do síně slávy jménem Boiler Room, kde následně 4 roky uváděl a staral se o nespočet vysílání. Pro člověka s takovým dosahem je pak téměř přirozené, že musí pokračovat dál v tom, co začal, a jak sám nedávno řekl ve svém rozhovoru pro Truants: "Neměl jsem plán, ale byl to logický krok. Chtěl jsem se přídat ke konverzaci, než ji pouze dokumentovat."

Tasker

A tak v roce 2014 spatřil svět první release labelu Whities. Nyní je jich už 14, každý originální, jiný a svým způsobem výjimečný. Ne nadarmo tento label skončil mezi top 20 za rok 2016 podle Resident Advisor, vždyť tyto tracky končí v charts mnoha významných DJs a i těch prodejních. Toto vše výše zmíněné vede k jedinému závěru - Tasker má rozhodně mnoho co nabídnout jako DJ a selektor, a proto byste si jeho páteční premiéru neměli nechat ujít! Obzvláště pokud vás zajímá klubová hudba mimo střední proud, hudba, která je kreativní, která se nebojí změn a pomalu ale tiše posouvá hranice. Ostatně přesně o tom je také pravidelná noc MUTATIONS.

Tasker

O Taskerův support se postarají skvělí místní DJs - Losko a Motch z kolektivu Kosmospiel, všem dobře známá Eva Porating, brněnský vinylový maniak PDCH a resident celé noci dMIT.RY z labelu Neo Violence. I dolní stage nabídne kvalitní house i techno music. Párty jménem Possitiva!, kterou má pod palcem Yacube, představí maďarského DJe a producenta Tolo, který v Budapešti se svou crew LavaLava pořádá skvělé klubové události. Doplní je Peter Costa.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016