REPORT

 

Quarkovo ohlédnutí za Darkforce 2

Podle očekávání jsme předpokládali, že vzhledem k hojné účasti na Darkforce * 1 bude opět plno, avšak návštěvnost této party byla malinkým zklamáním. Klub má sice menší kapacitu okolo cca 200 hlav, ale byla opravdu škoda, že tentokrát dorazilo jen asi cca 100 lidí (platících).

 

Ale i tak byl parket nádherně zaplněn a ti co přišli se po většinou bavili na max. Publikum zaplnilo “tanz platz” až kolem jedenácté - zhruba v půli setu jihlavského Sheemy. Hrál vesele, precizně a sypavě. Podal kvalitní hardgroovy tribálek hlavně především z desek od Marca Baileyho, Simse, Marka E.G., Paula Maca… Sice stylově trošku z jemnějšího “soudku”, než to co dále následovalo, ale ideálně připravil návštěvníky na počátek tohoto techno mejdánku.

Kolem půl dvanacté jsem nastoupil já - Quark. Svůj set myslím není na místě hodnotit, na to se zeptejte spíš někoho, kdo tam byl. Hrál jsem kousavé hardriving techno. (Mark Verbos, Invexis, Anxious, Wilson, Patrick DSP, PGV…) 

Po mně přebrala decky Nika 77, tentokrát jako hlavní tahák večera. Obvykle hraje jemněji, alespoň co já pamatuji z jejich minulých vystoupení, ale mile mě překvapila tvrdším a ze začátku především pravidelným technem. Jako neočekávaný host a zárověň i víc než zajímavá náhrada za absenci Dje Philla přijel Pavel Krejdl, který si dal ještě s Veronikou pingpong setík. A pak hrál ještě solo.

Tentokrát byl jeho set hodně industriální a zajímavě podaný. Nepředpokládal totiž, že vůbec bude hrát a použil proto mé desky, které více méně neznal. O to bylo jeho vystoupení zajímavější :o)

Ke konci jsem si “zahobloval” já a tancechtivé technaře nešlo hudebně vyhnat z parketu ani o půl šesté! Akce skončila vypnutím dvanáctsetdesítek okolo třičtvrtě na šest. Troufám si říct, a pevně doufám, že většina lidí snad odcházela s úsměvem na rtech.

Na DARK FORCE*3 Vás snad zase všechny rádi uvidíme.

Zdraví QRK

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016