REPORT

 

Festival Glu Glu

Sláva nazdar výletu, škoda že jsme už doma, příští rok pojedeme znova.

 

Sláva nazdar výletu,
škoda že jsme už doma,
příští rok pojedeme znova.

Tak nějak by se dal stučně popsat festival Glu Glu kousek od Budapešti.

Line-up spíše breakově laděného festivalu byl vskutku bohatý: Chemical Brothers, Freq Nasty, Groove Armada, Dub Pistols, Propellerheads, Banco de Gaia, Plump Djs, Tayo, Darren Emerson, Hybrid a další viz www.gluglu.hu. To nejlepší bylo rozvrženo tak, že se dalo vše parádně stihnout. 

Co nás mile překvapilo?
 
- krásný prostor těsně vedle Hungaroringu
- perfektní kemp s vlastním sociálním zařízením a anglickým trávníčkem (ne karimatku opravdu nepotřebujete)
- kompletní zázemí nově vybudovaného moderního akvaparku
- perfektní organizace (byl přistavený i mobilní bankomat)
- cit pro detail (každá budova a atrakce byla v noci nasvícená, dokonce i ve VIP  byly scany)
- čistota a neustále pobíhající sbírači čehokoliv a to dokonce i během koncertů (!:)
- mobilní šatny jak v prostoru kempu, tak v areálu festivalu
- plážová lehátka kolem stagů a vodních atrakcí, sedátka a vůbec spousta místa pro odpočinek. V místech, kde byl kvalitní trávník, se nechal svému osudu a na místech s méně kvalitním povrchem se natáhl povrch provizorní. Díky tomu se nikdy nikde neprášilo. Ó, jaká úleva pro nás alergiky. :)
- nezapomnělo se ani na fotbalové fandy, v jednom stanu byla velkoplošná projekce fotbálku

Zkrátka a dobře, tak perfektně zařízený festival se hned tak nevidí... hluboká poklona.

Co nás nemile překvapilo?

Lidi! Všichni byli super, ale nějak nepřišli. Chci říct, že první den jich tam mohlo být klidně 5x tolik a nikdo by nečekal na občerstvení ani na toaletu. Druhý se situace zlepšila, pravdou ovšem zůstává, že bych nechtěl být pořadatelem a doufám, že příští rok se tahle akce znovu uskuteční. Rád bych totiž přijel znovu... ostatně všichni, které jsem tam potkal, mi potvrdili to samé.

Kdo nás mile překvapil?

Nebudu tady psát o všech účinkujících, přijeďte příště a uvidíte sami. Rád bych ovšem zmínil některé, kteří mně hodně mile překvapili.

- Prvním jednoznačným překvapením byl DJ Freq Nasty a jeho super sympatická MC Yolanda. Co ten na nás vytáhnul... Občas jsem si připadal jako u Jiříkova slyšení, nebo vidění? :) On měl totiž nejenom sqělou hudbu, ale i sqělou projekci! Občas jsem jen stál a konsternovaně čučel, to byl třeba jeden z okamžiků kdy na nás vytáhnul song od Public Enemy (Public Enemy number 1.) a do toho mixnul říznej break a takových okamžiků tam bylo spousta. Do toho se slušně opírala MC Yolanda... Prostě sqělý Freq show.
- Dalším skvělým byl Tayo, kterého jste mohli vidět nedávno v Roxy na Breaksome.
- Z maďarských DJs mě velmi překvapil DJ Mango a MC Sena. Perfektní hi-hopové mixy s odvahou mixnout cokoliv, hlavně ať to baví! Pro mně druhý Krafty v jeho hip-hopové podobě.

Kdo nás nemile překvapil?

- House stage, ale asi nejenom nás, byl totiž skoro pořád prázdnej. Teprve Darren Emerson dokázal přitáhnout více lidí.
- The Chemical Brothers "LTD." Jejich "super nová vizuální show" a nové songy mě jen utvrdili v tom, že pánové pomalu a nebezpečně stárnou. Ano, kamenujte mě, ale můj názor nevyvrátíte. Když dokáže sqělovou show udělat Freq Nasty (a to asi tak s desetinou peněz), proč by to neměli umět oni?
Chemiky jsem vždy miloval a jejich hudba pro mně byla generační výpovědí. Dnes už vím, že jejich pád je neodvratný... Nové songy, které jsou totálně rozplizlé a neemotivní, už tomu jenom naznačují. Domu do obýváku možná (jen pro velký fandy), ale na koncert?

Doporučení na příští ročník?

Stanovat v kempu (2 minuty chůze od brány a cca. 4 min. od auta), vzít si sebou nějakou šikovnou ledničku na pivka (dá se připojit do místní kempové sítě), malý gril a spoustu masa na grilování. Bylo vidět, že většina Maďarů to tam už zná a my jenom mlsně čučeli. :)

Z Glu Glu festivalu se může stát každoroční tradice a to z mnoha důvodů. Jedním z nich bude vzdálenost od Prahy (cca. 5-6 hod klidné jízdy) a ceny. Ty příliš nepřekračují festivalové standardy u nás, jedinou vyjímkou bylo pivko, které stálo cca. 45 Kč. Ovšem i to začíná být skoro normální...

A poslední doporučení? ROZHODNĚ PŘIJET!!!

Takže see ya za rok!

 

Více fotek ve fotoreportu.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016