CLANEK

 

Domácí projekt Blue Uandi vydává debutové EP

Za Blue Uandi stojí dvojice přátel, hudebníků, skladatelů a producentů, každý však pochází z odlišného tvůrčího zázemí - math rocku a jazzu. Zpěvákovi Martinovi Konvičkovi aka Fabld a producentovi Davidovi Machovskému začaly být jejich dosavadní stylové škatulky nepohodlné, touhu po nadžánrové svobodě spontánně přetavili v Blue Uandi, stojícím na současném zvuku trip-hopu, avant popu a experimentální elektronické hudby.

 

Čtyři tracky EP s názvy "Clouds", "Wanna Know", "1000 Braids" a "Minimi" vykreslují aktuální témata, jako je přenos vědomí do digitální sféry, motivace lidského bytí, změny stavu vědomí, protichůdností pocitů.

Blue Uandi

"Děláme hudbu, která dokresluje nás a naši dobu. Inspiruje nás hudba tvůrců na pomezí elektronické produkce a písňové tvorby, jako jsou Sevdaliza, James Blake, Rosalía, Eartheater, Frank Ocean, JPEGMAFIA, Nils Frahm, Sega Bodega. Spontánní byl i vznik názvu kapely, který je skrytou šifrou," říká Fabld.

Blue Uandi

Blue Uandi kladou značný důraz na vizuální stránku projektu, podněty k tvorbě získávají také od nezávislých avantgardních návrhářů se zájmem o udržitelnost, dvojice spolupracuje s lokálními designéry, staví se proti stereotypům.




Vydání EP "1000 Braids" doprovází také videoklip Wanna know. "Je to symbol ambiciózního mládí vyrytý do živých obrazů. Vnitřní touha žít život na krev, vrhnout se do něj bez váhání navzdory překážkám. Na klipu jsme spolupracovali s videomakerem Ondrou Silným, který stojí za kamerou, střihem a naší domovskou platformou wavzone. Na klip padlo deset litrů umělé krve a natočili jsem jej na jediné české poušti," dodává ke vzniku Machovský. Blue Uandi v současnosti pracují na další sérii singlů a kolaborací s vizuálními umělci, na pódiích se představí naživo v příštím roce.

www.blueuandi.bandcamp.com
www.facebook.com/blueuandi

foto: Darya Rasokhina

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016