REPORT

 

Report z akce ARTBAT @ Roxy od čéši

V první říjnový pátek se mi opět otevřela náruč mého nejoblíbenějšího klubu Roxy. Po letní, skutečně krásné sezoně strávené venku s protančenými víkendy, opět nastoupilaq sezona klubů a nočních akcí. ARTBAT, svěží vítr z východu, ukrajinské duo, které přivezlo neskutečný sound labelu Diynamic do klubu Roxy, ukázalo, že nejen západní jméno má sílu...

 

Artura a Batishe, kteří toto duo tvoří, jsem před avizovaným vystoupením nikdy neslyšel a tak jsem si naposlouchal pár jejich tracků a nádherný set pro Cercle z Rio de Janeiro, který je famózní, a mohl jsem se tak začít už jen těšit, jak oba zboří klub Roxy. Hned z dáli, když jsem se blížil ke klubu, lehce před jednou hodinou ráno, mi bylo jasné, že to bude stát za to. Dlouhá fronta jak před klubem, tak čekající had lidí na šatnu, vždy znamenají kvalitní amosféru.

Lumiere

První hrající Lumiere měl na parketu velmi mnoho lidí a jeho warm-up set již pomaličku dosahoval vrcholu. Tracky táhnoucí se pěkně odspodu v potemnělém klubu připravovaly velmi precizně celé prostředí pro ty dva chlapíky z Kyjeva. Nemohu si prostě odpustit ještě malé zamyšlení... Jak je možné, že se i z takových končin dokáží prosadit umělci, jakými jsou ARTBAT, a u nás se to moc nedaří? Vždyť tu máme fakt dobré producenty a kluky, co tomu věnují dny a noci. V čem spočívá to kouzlo všimnutí si a prosazení se? Opravdu by mě to zajímalo...

ARTBAT

Po chvíli byli tu! Klub vřeštěl nadšením, nedočkavostí a horká atmosféra mě celého opět pohltila tak, jak to mám nejraději. Tedy hezky vzadu za DJs, pozorujíc nejen jejich práci, ale i to množství těl a rukou pod námi. Společně s přáteli po boku a v zádech začalo dvouhodinové zemětřesení. Odstartovali neskutečně a celý jejich set byl jednou velkou jízdou. Střídaly se zde jak jejich tracky a remixy, tak i spousta songů, které nesčetněkrát vystřelily ukazatel hlasitosti davu do červených čísel. Pískot, jásot, řev, všechno tohle provázelo ARTBATy po celou dobu jejich hraní. Hlavně třeba jejich vlastní verze tracku "Return To Oz" od Monolink. To si pusťte na plný pecky - ruce k lejzrům, vodlet jak svi*ě! Ten sound se nedá moc popsat, ten se musí slyšet, zažít a hlavně cítit. Cítit jej celým tělem... Protančit tento set v Roxy bylo totálním štěstím a radostí a já za tuto volbu moc děkuji - strašně jsem si to užil!

Biodan

Po nich nastoupil náš domácí DJ Biodan a moc jsem mu nezáviděl ten těžký úkol, kdy musí po hlavní hvězdě převzít otěže a udržet dav v rozparáděné atmošce, ale jemu se to podařilo skvěle! Vůbec se s tím nepáral a zaslouženě vytřískal z lidí to poslední, co v nich zbylo. Dav sice prořídnul, ale po hudební stránce bylo pořád na co tančit. Já se však odebral krátce po čtvrté hodině ranní domů a s krásným pocitem šel spát. Děkuju Roxy, díky lidi, bylo to epesní!

čéša

foto: Patrik Vargovčák

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016