REPORT

 

Report z CUBE Technoween w/ Klaudia Gawlas od čéši

Tento víkend jsem si zase nadělil hudební dvojboj. Dva mejdany, dvě vyprodané párty, jedna techno klubovka a jedna mega trance halovka. Vlastně to tak vychází skoro každý podzim a já si zatím ještě stále říkám: "to dáš, ještě nejsi tak starej..." Je neděle a moje nohy zrovna dvakrát nadšené nejsou. V pátek večer jsem pomalu vyrazil směr Sacre Coeur na párty CUBE, která pro tuto noc hostila technokrálovnu Klaudii Gawlas a pařmena Mike Vätha. Jak se tato dvojka předvedla? To si ještě povíme...

 

Do kostela jsem k tradiční technozpovědi dorazil o něco později a díky složení line-upu slyšel již pouze krátký úryvek ze setu naší krásně nalíčené Jaqullin. Zvuk se při jejím setu nesl v příjemném techno beatu, ale byl poněkud tišší, než by si zasloužila. Prozatím tu totiž ještě nebylo tolik lidí, aby se dal aparát pustit naplno, jelikož kostel přeci jen není úplně uzpůsoben pro takto hlasitou techno mši.

Jaqullin

Po této mladé dámě se za playery postavil starý dobrý harcovník DJ Džejár. Není tomu vlastně ani pár dní, co jsem ho slyšel naposledy ve Stormu a i tady opět ukázal, že opravdu v sobě má něco z divokých indiánských kmenů. Znovu předvedl, že jeho letité zkušenosti a výběr tracků přímo dokonale vždy zapadají do prostředí, v němž se nachází, a pro koho zrovna hraje. Petrovo techno je tvrdé, přímé a nekompromisní. Škoda jen, že to u něj nedunělo stejně jako ve Stormu, ale jak říkám, moc dobře vím, že jsem se nacházel v kostele a ten má své limity. Kostel jako prostor jsem již popisoval několikrát a jen připomenu, že i nyní byl hlavním motivem obrácený kříž a samotná arichtektura dokonale nasvíceného prostoru, který ve změti barev a světel vypadal opravdu úchvatně. 

Technoween w/ Klaudia Gawlas

No a kohopak tu máme? Starej dobrej Mike, který se představil již několikrát v ČR a na CUBE vystupoval již také v Hale 36. Tentokrát si však přivezl i své blízké a opět se předvedl v tom nejlepším světle, které na něho svítilo tentokrát asi až příliš, jelikož se za přehrávači šklebil jak Pepek námořník. Dokonce to dokázal i v rytmu, který byl tentokrát o dost přísnější a rychlejší než posledně. Mike bavil nejen první řadu a vlastně i všechny další, ale skvěle si užíval i sám a celá banda za ním ve VIP. Tancovalo se všude a kapacita kostela, i když bylo vyprodáno, stále vykazovala známky nepřeplněného prostoru. Za to musím říci velké díky, tedy nevytřískat poslední dýchatelné místo a dopřát lidem pohodlí a kvalitní zázemí...

Mike Väth @ CUBE

Velmi jsem se těšil na hlavní hvězdu večera, tedy malou blond dámu, co udává opravdu tvrdé tempo. Ještě jsem neměl možnost ji slyšet nějak více, v zahraničí mě spíš vždy minula, či jsem ji zaslechl jen okrajově. Dnes se tedy ledy prolomily a já si mohl zatančit na totálně bezchybný a brutálně hříšný techno beat. Klaudia tomu nakládala jako opravdová techno matka představená a v tu chvíli bych jí nejraději blahořečil. Bylo to plné energie, taneční a zábavné. Co track, to neutuchající touha tančit, energie valící se skrze každou skulinu kostela a vypalující do lidí její rukopis. Dole v davu to dunělo velmi slušně a lidem se to líbilo náramně, stejně jako mně. Děkuji, že jsem ji mohl vyslyšet na tomto kouzelném místě.

Klaudia Gawlas

Zase mě strašně příjemně překvapilo, že na CUBE chodí skutečně spousta oddaných lidí, kteří si připravuji outfit pro tento večer a dávají si záležet, aby to nabralo nejen hudebně kvalitativní rozměry, ale i vizuální ódu na radost. Zastoupení jeptišek a knězů bylo široké, stejně jako i několik mrtvých něvěst a dalších zajímavých masek tohoto večera. Posledním mnou vyslechnutým byl Golpe. Naštěstí pro mě hrající tuto noc klasické techno, které ještě normálně utancuji. Bohužel únava a vědomí, že mě v sobotu čeká ještě další "šichta", mě již pomalu svorně "posílaly" domů, a já si tak nemohl vyslechnout krásnou La Delu, která celou noc v kostele zavírala.

Golpe

CUBE je úžasná párty a noc, která se posouvá jak ve výběru vystupujících, tak v publiku, jež se již pomalu stává tvrdým jádrem, a co ví, jak se chovat, co očekávat a jak se bavit. Moc děkuji tímto Robertovi za mejdan a vidíme se příště. Sleduj CUBE a bav se!

čéša

foto: Fotovrzal

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016