CLANEK

 

Digital Drum&Bass Podcast 001

Dnešním dnem se rodina Techno.cz podcastů rozrůstá o Digital Drum&Bass Podcast. Jednou měsíčně se budeme zabývat drumandbassovými tracky nabízenými v digitální distribuci. První díl se pokusí zmapovat, co nového přibylo na hardiscích internetových obchodů s MP3 v letošním nepříliš prosluněném létě. A že je to směska vskutku mezinárodní.

 

[CHYBA: mp3 download/2008/dnb_podcast/Techno.cz_Digital_Drum_Bass_Podcast_001.mp3 neexistuje na serveru]

1) Zyon Base - City Of The Red Night (Deep Soul Music 005)

První dvě skladby dnešního DDP patří ostrovnímu labelu Deep Soul Music. První začne beat lámat Zyon Base s velmi zdařilou City Of The Red Night. Mladík z Belfastu se zvukově zlepšuje každým releasem a kromě DSM už vydává i na Shogun Audio nebo na Fokuz rec..


2) Lynx & Maple - China Town (Deep Soul Music 006)

První část kompilace Future Without Past přináší kromě do dnešního DDP zařazených Lynxe & Mapla také tracky od Eveson nebo SpectraSoul. Celá série stojí za podrobnější prozkoumání a dá se předpokládat, že se k ní v DDP ještě vrátíme.


3) Icicle - Wounded (SGN:LTD 010)

Deepový princ Icicle z holandského Eindhovenu upsal rozlámaný track Wounded labelu SGN:LTD, vlastněný DJem a producentem Frictionem. SGN:LTD doplňuje mateřský Shogun Audio, je zaměřený více experimentálně a dává prostor doposud neprovařeným producentům.


4) Zero Tolerance & Beta 2 (feat. Steo) - Inside Man (C.I.A. Records CD7)

Zero T si zkrátil jméno ze Zero Tolerance a pro label C.I.A. připravil hitovkami nabité album Cheap Shots. Track Inside Man produkoval s přispěním Beta 2 a vokály ho doplnil Steo. Touhle skladbou už nějakou chvilku zahajuje svoje sety samotný LTJ Bukem, o čemž jsme se na vlastní uši mohli přesvědčit na festivalu Hradhouse nebo v zářijovém Abatonu.


5) Redeyes (feat. Deeizm) - Luv & Haight (Spearhead Records 019)

I Frantík Redeyes vyprodukoval první regulérní album Poetry In Motion a jak je poslední dobou zvykem, rozdělil jeho vydání do dvou částí. Z první vybírám pro DDP skladbu Luv & Haight, spolupráci s vokalistkou Deeizm, kterou můžete znát především jako parťačku japonského producenta Makota. Album vychází na Spearhead Records.


6) Shock One - Further Away From Me (Logistics Remix) (SGN:LTD 009)

Logistics je samozřejmě velkou stálicí labelu Hospital. Tentokrát ovšem remixoval skladbu Further Away From Me od protinožce Shock One pro již zmíněný label SGN:LTD.


7) Bachelors Of Science - Strings Track (Apex Remix) (Horizons Music 026)

Strings Track od Amíka Bachelors Of Science rozhodně není špatná skladba. Ten správný říz jí ale dodal až remix od Londýňana s přezdívkou Apex. Vznikla tak hitovka letošního léta, která se objevovala v liquidních, deepových ale i tvrďáckých setech všech možných drumandbassových djs.


8) Subwave - Indigo (Shogun Audio 021)

Shogun Audio znamená kvalitu. To do písmene dokazuje i nepodlézavá skladba Indigo od ruského producenta Subwave. Za poslech určitě stojí i druhá skladba tohoto releasu Think.


9) Loxy & Ink - Liberation (Horizons Music LP002)

Na Horizons Music nikdy nechodili pro inovativní drumandbass daleko. Dokazuje to i aktuální kompilace Dream Thief. Pro DDP vybírám spolupráci Loxyho & Inka se jménem Liberation.

10) Silent Witness & Break - Visions Of The Future (DNAudio LP01)

Velký oblíbenec dnb djs Break a Silent Witness přispěli úvodní skladbou na kompilaci Hard Times populárního labelu DNAudio tvrďáckým trackem s funkovým nádechem Visions Of The Future. Nejtěžší časy dnešního DDP.


11) Trei & Dose - The Other Part Of Me (Samurai Music 004)

Nový Zéland není jen země Hobitů, ale i kvalitního drumandbassu. Posuďte sami: novozélandský label Samurai Music a novozélandská dvojka Trei & Dose se skladbou The Other Part Of Me.


12) Greg Packer & Big Bud - Ghetto Bluez (Interphase Recordings 008)

Veterán liquidního funku Greg Packer si na svůj label Interphase Recordings přizval ke spolupráci dalšího léty prověřeného producenta Big Buda a společně skladbou Ghetto Bluez předvedli, jak má vypadat moderní ragga dnb.


13) SpectraSoul - Tender Doubt (Celsius Recordings 008)

SpectraSoul, hrdinové letošního léta. Vše co od nich v létě vyšlo stálo za to. Dlouho jsem se rozhodoval jakou jejich skladbu do DDP zařadím. Nakonec vyhrál jejich počin pro Celsius Recordings, zpívánka Tender Doubt.


DDP 001 pro techno.cz připravil a namixoval DJ KamCZa

http://www.myspace.com/djkamcza
http://www.stepforward.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016